Gymnaestrada 2015

Wereldgymnaestrada 2015

In de zomer van 2015 is het weer zover: de Gymnaestrada!

Het grootste sportevenement ter wereld wordt eens in de vier jaar georganiseerd. In 2015 is het in Helsinki, Finland, en S.T.A.R. is van plan er naar toe te gaan en er weer een spetterende demo te verzorgen.

Tijdens de Gymnaestrada zie je een week lang allerlei demo's van alles wat met gymnastiek te maken heeft: turnen, trampolinespringen, jazzdans, freerunnen, acrogym, Rhönrad en noem maar op. Deze demo's worden gegeven door ploegen vanuit de hele wereld.

In 2011 in Lausanne zijn we ook geweest, en dat was erg geslaagd. Toen sliep een deel van de ploeg in een school, en een deel kampeerde op het grasveldje ernaast. Restaurant "Chez Marcel et Rob" deed goede zaken.

Voor de komende Gymnaestrada is moeten we bedenken hoe we het willen aanpakken. Er zijn verschillende mogelijkheden:

We moeten ons voor 1 juli 2014 aanmelden, dus we kunnen er nog even over nadenken. Omdat we nu een beetje een idee willen hebben hoeveel mensen er mee willen en op wat voor manier is er hier een lijstje waarop je kunt aangeven of je meewilt en zo ja, op wat voor manier(en). Het is nog vrijblijvend; als je hier iets op aangeeft zit je er nog niet echt aan vast maar je geeft wel aan dat je geïnteresseerd bent. In juni volgt de definitieve inschrijving.

Het is ook goed mogelijk dat eruit komt dat bijv. een deel in de school wil en een deel wil kamperen. In dat geval gaan we natuurlijk niet iedereen verplichten te kamperen, maar doen we verschillende inschrijvingen.

Voor meer informatie over de Gymnaestrada zelf: hier is de Gymnaestradasite van de KNGU, en hier de site van de Wereldgymnaestrada zelf, en je kunt natuurlijk ook altijd van alles aan een van de Meesters of deelnemers van de vorige keer vragen.

Als je van plan bent om mee te gaan, dan is dit het moment om alvast met sparen te beginnen.

En voor degenen die de vorige keer alweer een beetje vergeten zijn: gelukkig hebben we de foto's nog.

Je kon je tot eind mei inschrijven, maar de inschrijving is inmiddels gesloten. Maar gelukkig was dit alleen een inventarisatielijstje en mis je niks.

Deze mensen hebben zich ingeschreven:

Naam KNGU VolledigKNGU HalfStadscampingWildkamperen
Arnold-JaJaJa
Deborah-JaJaJa
Diandra-JaJaJa
Eliza-JaJaJa
Erik-Jan-JaJaJa
Marcel--JaJa
mariette-JaJaJa
Marion-JaJaJa
Robin -JaJaJa
robin--JaJa
Scott-JaJaJa
Seth-JaJaJa
wouter-JaJaJa
Yvanka-JaJaJa